Universele potgrond

Primaterra® potgrond is een universele potgrond op basis van tuinturf, natuurlijk gecomposteerde naaldhoutschors, turfstrooisel, kalk en meststoffen.

Deze potgrond is te gebruiken voor kamerplanten, tuin-, terras- en balkonplanten,fruit- en groenteplanten. Primaterra® universele potgrond is zorgvuldig samengesteld op basis van hoogwaardige grondstoffen en is geschikt voor het op- en verpotten van planten in huis en tuin. Voor optimale groei en bloei is een speciale potgrondmeststof met sporenelementen toegevoegd. Deze bevat voldoende voeding voor de eerste zes weken.

Gebruiksaanwijzing van de universele potgrond

Oppotten of verpotten
Leg voor een goede drainage eerst een laagje hydrokorrels in de bloempot of -bak. Vul de pot of bak met een laag Primaterra® universele potgrond. Plaats de plant(en) en vul het geheel aan met deze potgrond. Druk het geheel losjes aan en geef daarna voldoende water.

Aanplanten in border of siertuin
Graaf een gat waarin de tuinplant moet komen te staan. Vul het gat voor de helft met een laag Primaterra® universele potgrond. Plaats de tuinplant en vul aan met deze potgrond. Druk het geheel stevig aan en geef ruim water. Voor gebruik de inhoud van de zak goed losschudden.

Tip!
Na circa zes weken bijmesten met een biologische meststof.