Duurzaamheid

In de professionele tuinbouwsector – waarbij veen de meest gebruikte grondstof is – eisen de biologische kwekers dat in een potgrond bijvoorbeeld minimaal 30 procent een alternatieve grondstof bevat naast het veencomponent.

De grote retailbedrijven stellen tot op heden geen eisen ten aanzien van de potgrond op dit gebied. Echter, Primaterra® is één van de eerste bedrijven die een veenvervangend component heeft toegevoegd om het % veen in de potgrond te verminderen  – zonder in kwaliteit in te leveren!

LED verlichting

De productiehal en ons kantoor is geheel voorzien van LED-verlichting. Uiteraard levert dit ons een enorm voordeel op met betrekking tot het stroomverbruik, maar ook is het voor de werknemers veel prettiger werken door het betere licht.

Zonnepanelen

Op de bedrijfshal hebben we zonnepanelen gelegd zodat we onze eigen energie kunnen opwekken. De eerste fase is afgerond en we kunnen nu ca. 30% van onze energiebehoefte zelf voorzien.

Continue proces 

Naast de genomen maatregelen zijn van continue bezig om te kijken of wij alternatieve grondstoffen kunnen gebruiken in onze potgrond. We streven ernaar om op lange termijn het veencomponent te vervangen – zonder in te leveren op de kwaliteit van de potgrond.

0
%